duminică, 28 ianuarie 2018

Jovis Homemade Beauty - îngrijire naturală, cu dragoste din Constanța

Salut!
Astăzi vă vorbesc despre ceva ce nu am mai făcut pe acest blog - despre produse cosmetice. Odată cu dorința mea de a adopta un stil de viață minimalist, mi-am îndreptat atenția spre produsele naturale pe care le pot include în viața mea puțin câte puțin. Aici mă refer la haine din materiale textile naturale, cât mai puține obiecte din plastic și nu în ultimul rând, produse cosmetice care să fie cât de cât prietenoase cu natura și de ce nu, versatile.
Așa am ajuns să caut producători autohtoni și să descopăr că la noi, poți lejer să găsești un magazin ce-ți oferă astfel de produse, atât în online, cât și în offline, trebuie doar să cauți. După experiența mea cu Skin Novels, mi-am zis să mai încerc ceva și uite așa am descoperit Jovis Homemade Beauty (prin intermediul blogului Dianei Solomon). 
Dacă mă urmăriți și pe celălalt blog, cu siguranță știți că de vreun an încoace nu sunt deloc mulțumită de părul meu - fac mătreață cu prima ocazie, volumul pe care nu prea îl aveam a dispărut cu totul și umblând pe bloguri pe care le mai citesc am văzut la cineva că folosește un șampon solid.
Mi s-a părut destul de interesant acest tip de produs - un săpun pe care-l poți folosi pe post de șampon și care conține doar ingrediente naturale, așa că m-am dus pe pagina Jovis și l-am găsit pe alesul meu - șamponul pentru păr gras. Și pentru că atenția mi-a fost captată cam de toate produsele de acolo, mi-am zis să mai încerc două, așa că am plasat o comandă. 
Desigur, cel mai mult îmi doream să încerc șamponul și chiar dacă am plasat comanda la sfârșitul lui noiembrie, am ajuns să-l folosesc abia de la începutul lui ianuarie. Apa florală o folosesc de când a ajuns, la fel și deodorantul. 
Șamponul solid e un produs pe care îmi este foarte greu să-l introduc în rutina mea zilnică. Mă spăl pe cap cam o dată la trei zile, iar după primele încercări de a folosi acest produs am observat cum mi se îmbâcsește foarte tare părul - culmea, pe lungime și nu la rădăcină. Așa cum se zice și în descrierea produsului, e nevoie de timp pentru a obișnui scalpul cu un astfel de produs, de aceea aplic șamponul solid doar la rădăcină, formând spuma în palme, iar pe lungime aplic un șampon obișnuit. Astfel, mă pot bucura de șamponul de la Jovis. Având în vedere că a trecut doar o lună, verdictul final îl voi da ceva mai târziu.
Urmează apa florală pentru ten gras sau mixt cu extract de arbore de ceai. O folosesc zilnic ori de câte ori simt nevoia și e un produs plăcut. O folosesc pe post de toner și e destul de spornică, dar m-am cam plictisit de cum miroase. De fapt și de drept, voiam să o iau pe cea cu ilang-ilang, dar nu era pe stoc așa că rămâne pentru data viitoare.
Și ultimul produs este un deodorant natural din piatră de alaun. Eu comandasem varianta spray (mai există și varianta pulbere), dar nu mai era pe stoc și mi-a fost trimisă varianta solidă. Ceea ce cred că a fost în favoarea mea. Folosesc acest deodorant după ce fac baie, pe pielea umedă și îmi place mult faptul că nu se simte pe piele și nu lasă urme. Având în vedere că e sezonul rece, nu știu încă dacă va fi la fel de eficient când vine căldura, dar văd eu până atunci. Să mai spun că este foarte spornic?
Acestea au fost produsele pe care le am momentan. În wishlistul meu se află un set pentru îngrijirea tenului și un set anticelulitic, dar și câteva săpunuri și un balsam de buze. Cu siguranță le voi procura atunci când termin ce am acum.
Dacă aveți recomandări cu privire la cosmetice naturale, cruelty free și produse în România, aștept în căsuța de comentarii să-mi ziceți de ele. Și dacă ați folosit produse de la Jovis, să îmi spuneți ce experiență ați avut cu aceastea. 
Până data viitoare, vă pup!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu