sâmbătă, 7 aprilie 2018

Wedoo - o afacere de printare 3D despre care trebuie să știi

La începutul lunii martie am avut ocazia, alături de alți bloggeri ieșeni, să vizitez oficiul Wedoo, o afacere despre care nu știam. M-am dus mai mult din curiozitate, pentru că despre printarea 3D se tot vorbește, dar habar nu aveam că la noi în Iași există cineva care se ocupă cu așa ceva.
Mai multe despre produsele Wedoo puteți afla de pe site-ul lor, eu am avut ocazia să văd procesul de creare, dar și colecțiile curente și acelea din categoria în curând. Cu ce, mai exact, se ocupă membrii acestei afaceri? Printare 3D, de la brelocuri, vaze pentru birou, huse pentru telefoane până la semne de carte, decorațiuni pentru torturi sau modele de avioane.
Una dintre imprimante
Și materia primă :)
Pentru pasionații de colecționare de figurine, la Wedoo îl găsiți pe Dracula așa cum nu l-ați mai văzut vreodată :)
Dacă sunteți curioși cum arată o imprimantă 3D și ce material folosește, să știți că și eu mă întrebam același lucru. Gazda noastră din acea sâmbătă, unul dintre fondatori, Cristi Bejereanu, ne-a explicat ce și cum funcționează, ne-a prezentat ideile Wedoo, planurile pentru viitor, atribuțiile pe care le are el și atribuțiile celuilalt fondator - Marius Ciobanu. Ce oferă Wedoo și ce înseamnă acest concept, aflați de aici.
Ce mi-a plăcut cel mai mult? Avântul și entuziasmul de care a dat dovadă Cristi. E un lucru minunat să vezi că un tânăr este atât de pornit să facă ceva, să progreseze și să răzbată în viață, indiferent de piedicile ce apar. Ideea de printare 3D este ceva relativ nou în România, drumul e, cu siguranță, greu, dar sunt sigură că echipa Wedoo va reuși să se extindă pe piață.
În ceea ce privește materia primă pentru a crea produsele Wedoo, se folosește un plastic special, Cristi a zis însă că echipa Wedoo e interesată în a lucra cu oamenii din apropierea Iașului și că și-ar dori mult de tot ca plasticul pe care-l folosesc să provină din plastic reciclat, ceea ce mi se pare o inițiativă cel puțin lăudabilă.
De la ei am plecat cu încrederea că vor reuși, fiindcă muncesc mult și se dedică pasiunii lor și cu o pisică-breloc-suport telefon, un breloc pentru chei și un magnet drăguț cu orașul Iași pentru frigider (nu-mi vine să cred că nu aveam deja așa ceva).
Dacă vă gândiți să faceți un cadou inedit, sau poate vreți o decorațiune mai diferită pentru casa voastră, cei de la Wedoo vă stau la dispoziție. Și încă ceva: dacă ați participat la festivalul FILIT, cu siguranță ați văzut omulețul verde citind o carte. Să știți că semnul de carte e creația Wedoo :)

2 comentarii: