marți, 12 septembrie 2017

Drumul spre minimalism - Săptămâna 1

Săptămâna trecută v-am spus despre ce vreau să fac cu timpul meu în următoarele 365 de zile, iar azi, pentru că e marți, vin cu un update. Pentru că sunt încă în vacanță și voi intra în ritmul meu normal abia de săptămâna viitoare, ultimele șapte zile le-am dedicat informării și realizării planurilor pentru ce va urma. 
Am terminat de citit Magia ordinii de Marie Kondo (recenzia aici), un ghid pentru cei care vor să se debaraseze de toate lucrurile (și gândurile) care sunt în plus și nu servesc la nimic, nu aduc fericirea. Mi-am făcut un board pe Pinterest unde salvez imagini și idei pentru viitor - în ceea ce privește o mai bună organizare a garderobei, a produselor cosmetice, a altor obiecte.
Și am aruncat câteva lucruri care erau în plus:
Am început cu două reviste - care, apropo, sunt al naibii de grele. VIP Magazin este o revistă din Republica Moldova și aveam aceste două numere de vreo jumătate de an. Le-am răsfoit, le-am admirat - au o hârtie calitativă, dar conținutul nu m-a dat pe spate. Nu citesc astfel de reviste dar dacă tot au ajuns la mine, am zis că e păcat să le arunc fără să văd ce au de zis. Am mai trimis la coșul de gunoi o carte, Novalis - Între veghe și vis. Am citit-o acum vreo trei ani și nu a fost cea mai frumoasă lectură. Aș fi păstrat-o pentru a o dona, însă de pe vremea când o citeam au început să-i zboare paginile și nu mi s-a părut corect să o dau cuiva așa, șchioapă.
Urmează aceste semne de carte. Eu nu prea folosesc semnele de carte, sunt genul ăla de cititor care îndoaie colțul paginii pentru a ști unde a rămas. Acum am un semn de carte foarte drăguț și care mă va ține mult și bine:
Acesta e, nu am o poză separată. Mi se pare că e un semn frumos, finuț, care sigur ar fi pe placul unei persoane care iubește pisicile. Poate fi achiziționat de la Felicity store - e un magazin on-line cu multe lucrușoare frumoase, dacă vă interesează. 
Să revin la semnele de carte. Am atât de multe pentru că le-am tot primit ultima dată când am fost la un târg de cărți, dar adevărul este că doar ocupă spațiu și chiar nu am nevoie de ele. Am păstrat unul singur, pentru a-l folosi atunci când merg la plajă cu cartea după mine sau dacă se întâmplă să am un volum când plec de acasă. Parcă nu aș scoate din casă semnul cu pisica...
Și ultimele două obiecte care au văzut lumina gunoiului săptămâna aceasta au fost pensulele de față. Prima este dintr-un kit pentru manichiură, cealaltă - dintr-o trusă de machiaj. Nu o foloseam pe niciuna, iar calitatea lor lasă de dorit. Drept urmare, nu le voi duce dorul.
Acestea fiind spuse, vreau să menționez trei persoane care în ultima săptămână m-au ajutat în misiunea mea. În primul rând, Diana Solomon, pentru că blogul ei este o inspirație continuă în ceea ce privește minimalismul. În al doilea rând, Lorelei, pentru că mi-a dat câteva idei și m-a adăugat în două grupuri despre minimalism de pe FB (aici și aici), unde găsesc multe informații utile și oameni care gândesc ca mine în ceea ce privește stilul de viață minimalist. Și nu în ultimul rând, vreau să o menționez pe Distandi, pentru că mi-a recomandat un titlu interesant - Goodbye, things de Fumio Sasaki și pentru că, dintr-o coincidență, ne-am apucat de același lucru aproape simultan :)
Acestea fiind spuse, voi ce ați făcut zilele astea? Ce lucruri au plecat din casa voastră?
Până marțea viitoare, vă doresc o săptămână productivă și numai bine :)

4 comentarii:

  1. pot sa incep cu o paranteza?! ( <--- uite paranteza :)) intamplator am ajuns ... am pornit de la un fluture primit intrun link (sub forma unei informatii despre ei, fluturii), am fost curios pentrut prima oara in tot timpul asta in care am tot dat peste ei sa caut si semnificatia paianjenului, acum scriu pt a ...doua ! oara in viata mea un comment pe net :)) sa-mi tin pumnii ! ). Imi place cum scrii ! Scrisul tau e aerisit, asezat, cu mici dealuri de informatii pe care te poti urca intro plimbare cu exact efortul de care ai nevoie sa-ti aduci aminte sa respiri si sa privesti ... piua! vroiam sa scriu un comment din alt motiv , mi-l aduc aminte imediat

    da, pentru ca m-ai facut sa ma gandesc putin la ceva ce ma intereseaza ! cred ca e bine sa mai si arunci, rezonez cu gandul asta, dar oi fi aruncat eu ceva, oare ? sper sa da ... hm.. aaaa, da ! gata ! un saculet, dragut, cu levantica uscata , chiar acum cateva ore l-am aruncat. Nu mai mirosea
    oricat o tot marunteam eu cu mana de cateva saptamani. Era primit ca un gest drag din partea cuiva (sa-mi fie cu iertare) si azi am hotarat ca nu se mai potriveste sub oglinda retrovizoare, langa noua bufnita neagra cauciucata, parfumata. Si pentru ca, fara sa o dau pe telenovele, a reprezentat si alt tip de aruncare... aruncare in departe.. in departare ?! all in all, multumim de idee, prinde bine sa ti se ridice si un astfel de semn de intrebare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru apreciere! :)
      Eu cred că dacă îți propui să faci curățenie în viața ta - de-a binelea, în toate sensurile - vei reuși.
      Legat de săculețul cu levănțică - cum zicea Marie Kondo, rostul unui dar este să te facă fericit, practic atunci când îl primești acesta, darul, îndeplinește misiunea. Dacă nu mai funcționează, dacă și-a pierdut din proprietăți sau dacă nu îți mai place, e ok să îl lași și să mergi mai departe. La urma urmei, gestul contează, nu obiectul.
      Numai bine!

      Ștergere
  2. Cu drag, Vulpito! Si sa mergem cu bine pe drumul asta..eu deja incep sa imi dau seama ca e cel corect.
    Imi place ca ai facut si fotografii lucrurilor.
    Astept urmatoarea postare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să ne fie cu spor! Prin fotografii îmi este mai ușor de documentat această călătorie, vor urma mai multe :D

      Ștergere