joi, 1 august 2024

Recenzie literară: Incredibila şi trista poveste a candidei Erendira şi a bunicii sale fără suflet de Gabriel Garcia Marquez (1972)

Incredibila şi trista poveste a candidei Erendira şi a bunicii sale fără suflet de Gabriel Garcia Marquez este genul de carte în care să te pierzi atunci când vrei să descoperi povești dintr-o altfel de realitate. Deși personajele autorului par a fi, la prima vedere, oameni simpli, cu vise nepretențioase și cu vieți anoste, li se întâmplă lucruri ieșite din comun ce le declanșează transformarea și îi aruncă în niște aventuri nemaipomenite.

G.G. Marquez reușește, în formatul unei povestiri scurte, să creioneze foarte bine decorul în care are loc acțiunea, fie că este vorba despre un oraș bogat, un sătuc pitoresc de pe malul mării sau o localitate sărăcăcioasă din inima deșertului. Deși personajele din povestiri trăiesc niște vieți neinteresante, la început, lucrurile care li se întâmplă le scot din anonimitate, transformîndu-le în niște protagoniști plini de lucruri de spus și aventuri de trăit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu