sâmbătă, 28 iulie 2018

Recenzie literară: The Little Book of Skin Care: Korean Beauty Secrets for Healthy, Glowing Skin de Charlotte Cho (2015)

Când vine vorba despre frumusețe, femeile dedică o bună parte din timpul liber (și nu numai) căutării unor produse-minune de îngrijire sau machiaj. Unele își doresc să aibă pielea mată, altele - hidratare și uniformizare, cineva caută un tratament care să rezolve nenorocita de acnee. Din păcate, la noi nu există o educație generală în ceea ce privește pielea noastră, igiena și grija pe care trebuie să o purtam corpului nostru.
Coreencele sunt cunoscute pentru pielea lor imaculată, strălucitoare și aparent, lipsită de griji. Adevărul este altul: în această cultură, fiecare om, indiferent de sex, este învățat să aibă grijă de corpul său, iar îngrijirea pielii este o „știință” pe care orice coreean o are în sânge, pentru că de mic înțelege importanța acesteia pe termen lung.
Charlotte Cho este o tânără ce s-a născut în California din părinți coreeni. Atunci când a ajuns în Seul și a petrecut câțiva ani acolo, a învățat multe lucruri legate de îngrijirea pielii și de atitudinea pe care o au coreenii față de propria persoană, iar aceste cunoștințe a decis să le împărtășească prin intermediul acestei cărți.
The Little Book of Skin Care: Korean Beauty Secrets for Healthy, Glowing Skin relatează povestea întâlnirii vestului cu estul, a două culturi total diferite, unde un subiect este tratat altfel decât în modul în care era obișnuită autoarea. În cartea de față, Charlotte își împărtășește experiența în ceea ce privește îngrijirea pielii, stilul de viață adoptat de coreeni, dar și ce produse fac parte din dieta lor zilnică, câte ceva despre obiceiurile existente, subiectele-taboo, iar la sfârșit vine cu câteva recomandări în ceea ce privește locuri de vizitat, magazine de cumpărat produse, restaurante unde se servesc cele mai interesante mâncăruri tradiționale.
Dar subiectul principal al acestei cărți rămâne îngrijirea pielii, fiind un ghid explicat pe înțelesul tuturor. Înainte de a avea un machiaj ca din reviste, produsele acestea trebuie să fie aplicate pe o bază, pe o pânză - pielea. Autoarea ia de la capăt totul ce privește pielea: cum funcționează, ce nevoi are, cum putem să i le satisfacem prin intermediul produselor cosmetice. Charlotte Cho a combinat foarte bine propria experiență de pe timpul liceului în ceea ce privește îngrijirea pielii și lucrurile pe care le-a învățat odată ce a plecat de pe continentul american.
Mi-a plăcut mult acest ghid pentru că e scris într-un mod interactiv, iar explicarea rutinei de îngrijire coreeană în 10 pași este făcută pe capitole, menționând importanța și efectul fiecărui tip de produs. Pe lângă explicarea diferenței între essență și serum, dar și a altor chestiuni deseori înțelese eronat, în cartea Charlottei sunt introduse și câteva denumiri de produse pentru referință, astfel încât la sfârșitul lecturii aveam notate unele produse care m-ar interesa, pentru a studia mai târziu lista ingredientelor și de a mă decide dacă e ceva ce mi-ar prii sau nu.
Cartea poate fi găsită aici, nu cred că este tradusă în română. Dacă sunteți pasionați de acest subiect, dacă vreți să găsiți informații cu privire la anumite probleme cu care vă confruntați, acest mini-ghid este ușor de parcurs și are multe răspunsuri la cele mai des întâlnite întrebări legate de piele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu