marți, 24 iulie 2018

Drumul spre minimalism: Social Media, Idei, Oameni

Bună!
După cum vedeți, azi vreau să vă împărtășesc câteva idei legate de acest subiect, conturi de Insta și YouTube. Pentru că toți avem nevoie de o sursă de motivație atunci când începem un proiect nou sau când decidem să schimbăm ceva în viața noastră, pentru mine această sursă a fost internetul. Simplu, nu? Având în vedre că avem acces la un univers întreg de informații, povești și tot ce trebuie să facem este să căutăm în direcția potrivită. Drumul spre minimalism nu ar mai fi atât de lin fără aceste surpe pe care urmează să vi le prezint mai jos.
Pentru mine, ideea de implementare a minimalismului în viața mea a venit de la descoperirea Dianei Solomon, despre care v-am povestit cu altă ocazie. Atunci când i-am descoperit blogul, mi-a plăcut atât de mult tot ceea ce făcea, încât am început să studiez subiectul. Deși inițial, minimalismul meu a pornit de la curățenia de primăvară în produsele mele de makeup - aveam mult prea multe și mă deranja această dezordine - pe parcurs s-a extins în toate categoriile din viața mea. Șifonierul, cărțile (#citescceam pentru mai multe detalii), viața profesională, hobby-urile, planurile pentru viitor. Mă aflu destul de departe de țel, dar un progres, oricât de mic n-ar fi, tot progres e :)
După ce am descoperit comunitățile de minimaliști din țară ( grupuri pe FB - Minimalism în România și Introducere în minimalism), mi-am îndreptat atenția spre platforme precum Pinterest, unde poți găsi cât în lună și în stele. De fiecare dată când accesez contul meu, caut idei legate de minimalism, declutter, organizare. Instagram este o altă platformă unde am găsit o multitudine de conturi legate de minimalism sau zero waste ce-mi bucură ochii. Apropos, mai nou am început să urmăresc hashtag-ul #konmari - la fel, foarte interesant. 
Câteva conturi de Instagram care-mi plac mult de tot:
Marie Kondo - multe poze legate de declutter și organizare;
The Minimalists - un cont plin de citate motivaționale și activitatea a doi minimaliști pasionați de acest mod de viață;
Minimalism - cuvintele sunt în plus;
Zero Waste Nerd - un minimalist cu idei interesante legate de minimizarea gunoiului generat într-o gospodărie;
Minimalist Baker - rețete culinare ce necesită 10 ingrediente sau mai puțin.
Atunci când vine vorba despre declutter - sau efectiv, despre organizarea și păstrarea/aruncarea/donarea unor articole, filmulețele de pe YT reprezintă o sursă foarte bună de inspirație. Mie personal îmi place să mă uit la clipulețe cu declutter, organizing sau cleaning pe YT, pentru că mă simt mai motivată să fac ceva în propria casă. Să vă spun ce YouTuberi urmăresc cu mult drag:
Lia`s Loft - cel mai recent canal descoperit. Îmi place de tipă și de ceea ce face;
Morgan Elizabeth - canalul ei mă atrage prin filmulețele cu cleaning;
Vested Interests - canalul meu preferat de minimalism. Îmi place mult vocea ei și cum implementează principiile minimalismului în viața de zi cu zi;
Madeleine Olivia - pe lângă minimalism, Olivia a adoptat și stilul de viață Zero Waste. Filmulețele ei sunt educative și îmi place să o urmăresc.
Vreau să menționez și alte YouTuberițe pe care le urmăresc, care nu sunt neapărat minimaliste, dar au filmulețe cu organizare/declutter/chestii legate de beauty, care poate v-ar interesa: Allison Anderson, Ashley Elizabeth, Emily Fox, Brittany Ann, I Covet Thee, Julia Graf - aici și aici. Nu știu dacă avem și noi YouTuberi care acoperă acest subiect, dacă voi știți pe cineva, vă rog să-mi spuneți :)
Și nu în ultimul rând, cărțile despre minimalism - eu am citit două până acum, pe aceasta și pe aceasta. Aș vrea să menționez și un ONG, REDU, a cărui activitate este de lăudat.
Nu știu dacă am reușit să acopăr tot ce am vrut, pentru că ideea unui astfel de articol o am de mult și e posibil să fi pierdut unele idei/persoane din online pe drum, dar dacă mai aveți recomandări, vă rog să mă anunțați.
O zi frumoasă să aveți :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu