joi, 29 iulie 2021

Recenzie literară: Tușa Mame. O aventură ireverențioasă de Patrick Dennis (1955)

 În America anilor 20 a secolului trecut, un băiețel de 10 ani, Patrick Dennis, rămâne orfan. Cum singura rudă în viață este o mătușă ciudată, în grija căreia defunctul tată l-a lăsat pe tânărul Dennis, acesta străbate o jumătate de țară pentru a o cunoaște. Tușa  Mame se adeverește a fi o femeie extravagantă, cu niște gusturi foarte bizare, cu o multitudine de legături sociale și cu o inimă cât se poate de mare.

Tușa Mame este un roman scris într-un fel aparte, acțiunea este dinamică, mereu se întâmplă ceva, naratorul este mereu pus în gardă, iar în lumina reflectoarelor strălucește tușa Mame. Romanul semnat de Patrick Dennis ilustreează America din anii 20 până în anii 60 ai secolului trecut, urmărind modul în care evenimentele de pe bătrânul continent au influențat societatea americană. Narațiunea este presărată cu tot felul de expresii amuzante, situații penibile, exprimări ce stârnesc râsul, evenimente deosebit pe hazlii.

Dacă vă plac personajele față de care nu poți rămâne indiferent și dacă vă plac naratorii pasionați de povestea pe care o relatează, vă recomand cu drag acest volum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu