marți, 12 ianuarie 2016

Planuri cu și despre cărți în 2016

Se pare că a cam trecut febra ”ce am de gând să fac în 2016”, dar pe mine tocmai m-a apucat și nu-mi dă drumul până nu scriu un paragraf. Bine, vor fi mai multe paragrafe, dar asta e. My home, my rules.

Un lucru pe care vreau să-l fac este să citesc alea 100 de cărți pe care mi-am propus să le citesc anul acesta. Sper că voi reuși, având în vedere că anii precedenți am citit mai multe cărți decât plănuisem. După cum vedeți în imaginea de mai jos, am cont de Goodreads din 2013 și până în prezent am reușit să depășesc momentele critice - de lene - și să îmi termin cărțile la timp.
Click pentru a mări imaginea
Nu mă apuc să enumăr titluri pe care vreau să le citesc anul acesta, dar am câteva chestii de referință:
- mi-am propus să citesc câte 20 de cărți în limba română, în limba engleză și în limba rusă. În română pentru că îmi place cum sună și pentru că am o groază de cărți care mă tot așteaptă să le deschid și pentru că e limba mea natală și pentru că pot. În engleză pentru că nu știu această limbă cât mi-aș dori să o știu și sunt atâția scriitori englezi formidabili încât ar fi păcat să îi citesc în traducere. În rusă, pentru că cititul în rusă e un exercițiu de reîmprospătare a memoriei și o fereastră spre operele clasicilor ruși;
- mi-am propus să citesc 5 cărți în format pdf și 5 cărți de specialitate - tratate, manuale, studii de caz despre și cu animale - evident, în aceste 5 nu intră lectura obligatorie de la facultate;
- am menționat mai sus - am de gând să citesc toate manualele pe care le am de învățat în anul III;
- vreau să citesc câteva cărți la nimereală, eventual volume pe care le voi cumpăra neprogramat sau volume care m-ar intriga foarte mult. Și cred că aici am rezolvat cu cele 100 de cărți pe 2016.
O mică-mică parte din biblioteca mea
Cum stați cu lecturile pentru 2016?

6 comentarii:

  1. Hmm... nu m-am gandit sa includ in lista mea si cateva carti de specialitate. Dar nu e timpul pierdut sa o modific! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr! :)
      Eu am inclus minim 5 pentru că în 2015 mi-am propus să citesc câte una pe lună... și nu mi-a ieșit schema. Așa că am zis să fiu mai organizată anul acesta ^^

      Ștergere
  2. Mult spor la citit! Sper să reușești să atingi pragul de 100 de cărți. :D <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Simona, îți doresc și ție să citești cărțile pe care ți le-ai propus pentru 2016! ^.^

      Ștergere
  3. eu nu am un plan, cantitativ vorbind:) sper doar sa am sansa sa abordez carti provocatoare, carti interesante care sa ma emotioneze si sa ma captiveze.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu îmi doresc asta! Îți doresc un an cât mai productiv (din punct de vedere literar :) )

      Ștergere